Na  jarenlang te hebben gewerkt met kwast, verf en doek, ontdekte Wanda in 1998 het beeldhouwen in steen. Vanaf dat moment had ze haar nieuwe passie gevonden en was haar keuze voor het beeldhouwen gemaakt.

Haar inspiratie haalt ze uit haar gevoel.  Met behulp van zielen muziek ontstaan de beelden, om haar onderbewuste bewust te maken. Ze is altijd op zoek naar de mogelijkheden en grenzen binnen in de steen, en dit resulteert in fraaie open beelden. Het werken met albasten heeft sinds 2019 haar voorkeur.

Wanda Verschuur is in 1993 met lof afgestudeerd aan de Constantijn Huijgens Academie Kampen (ArtEZ) met als afstudeerrichting autonome vormgeving.

ogeschool voor de Beeldende Kunsten te Kampen, verruilde zij na verloop van tijd het schilderdoek voor steen. De afgelopen vijftien jaar legde zij zich toe op beeldhouwen. Sinds 2009 heeft ze tot en met 2019 daar ook les in gegeven.

De halfedelsteen polychroom jaspis heeft sinds 2018 haar voorkeur. Ze vind het altijd een uitdaging om op zoek te gaan naar de grenzen van bewerkingen binnen in de steen. Het onmogelijke mogelijk maken. Dit resulteert in verbazingwekkende kleurrijke beelden, die de toeschouwer bij iedere aanschouwing weer nieuwe indrukken ontlokt. Wanda gaat op zoek naar een perfecte kleurbalans, zodat de edelsteen die balans overbrengt aan iedereen die ernaar kijkt en ermee werkt.

Wanda is een veelzijdige en vakbekwame beeldend kunstenares/ docente, die met volharding en precisie beeldhouwwerken creëert. Haar intuïtief beeldende vorming komt recht vanuit haar grote ziel.